Puppies

Werkwijze Du Chêne Immortel

Wij fokken sporadisch een nestje uit een weloverwogen combinatie, alle ingezette honden zijn volledig getest volgens de voorschriften van de rasvereniging. Voor Xolo's worden 2 testen aanbevolen: patella luxatie (kniëen) en ECVO (ogen), onze honden voldoen vanzelfsprekend aan deze testen, ze zijn in te kijken hier thuis.


Aangezien we zowel de reu als de teef in huis hebben, laten wij de natuur zijn gang gaan. Wanneer we kiezen voor een andere reu, bepalen we het ideale dekmoment aan de hand van het progesterongehalte.


Ongeveer 1 maand na de dekking, maken we een echo om te kijken of de dekking succesvol was. Indien succesvol, wordt alles in gereedheid gebracht voor de bevalling. Onze pups worden hier geboren, opgevoed en gesocialiseerd. Met nog 2 honden, een kat en 2 kinderen in huis stelt er zich op dat gebied geen enkel probleem :-)


De eerste 3 weken laten we geen bezoek toe, maar de mensen die interesse hebben, kunnen alles volgen op onze Facebook-pagina. daar delen we heel veel foto's en filmpjes. Als je interesse hebt in een pup, mag je dit via mail of telefoon laten weten, dan bespreken we welke pups er nog vrij zijn. Vanaf week 4 kunnen de kopers op bezoek komen en een keuze maken! Dan vragen we een voorschot van 20% om de reservatie definitief te maken. 


Wanneer de pups 6 à 7 weken zijn, laten we ze titeren. De dierenarts neemt wat bloed af om te kijken hoe het met de weerstand gesteld is. Vaak hebben pups op dat moment nog antistoffen van de moeder in hun lichaam zodat vaccineren geen zin heeft. Wanneer de waarden quasi nul zijn, wordt er vanzelfsprekend gevaccineerd. Tijdens dit dierenartsbezoek worden de pups ook gechipt. 


Op 8 à 9 weken mogen de pups opgehaald worden. Dan geschiedt ook de betaling van het saldo en de ondertekening van de verkoopsovereenkomst.  De stamboom is op dit moment vaak nog niet beschikbaar, wij vinden het leuk als we de stamboom persoonlijk komen afgeven. Zo zien we de pups nog eens!